Hørning

Velkommen til sporet i Hørning, som giver mulighed for at opleve historiens fingeraftryk i en smuk og afvekslende natur. Den afmærkede rute er ca. 10,2 km lang. Vores historiesti starter nu – i nutiden. Hver gang du går 1 meter, går du et år tilbage i tiden. God tur!

8. klasse fra Bakkeskolen her i Hørning, som har gravet tilbage i Hørnings historie og fundet information og fakta om hele Hørnings lange historie. Det kan nogle gange være svært at forstå, hvor lang tid 100 år eller 1000 år er. Vores idé var derfor at svare på spørgsmålet: ”Hvor langt er der til stenalderen?” 

Vi har af den grund lavet en historiesti, der følger Hjertestien hele vejen rundt om Hørning. På denne rute kan du finde 23 nedslag af vores historie.  

Hver elev i klassen har lavet et nedslag. Turen er lavet, så man har mulighed for at lære noget nyt, og samtidig få rørt sig og få frisk luft. Turen har til formål at være så informerende så mulig, uden at det bliver kedeligt. 

I Hørning er der gennem årene fundet adskillige levn. Nogle af dem stammer helt tilbage fra bondestenalderen, så vi ved, at der har boet mennesker her i lang tid. Levn er en rest fra fortiden, altså noget der fortæller om den fortidige virkelighed. Man kan sige at det er et stykke af fortiden. Og det er det der bliver taget fat i på turen. Vi har, så vidt det gav mening, forsøgt at få nedslagene til at tage udgangspunkt i Hørning eller Skanderborg kommune  

Så har du lidt ekstra tid, og lyst til at få frisk luft og bevægelse, er det den perfekte mulighed for at opleve historien på en ny og anderledes måde.  

 Ruten er 10,2 km lang, og starter og slutter ved indkørslen til Hørning tennisbaner. Den går gennem både skov- og byarealer. Der er meget forskelligt terræn, både primitive stier, landeveje, skovarealer og stier langs åer.  

Vores historiesti starter nu – i nutiden. Hver gang du går 1 meter, går du et år tilbage i tiden.   

Tag familien og en picnickurv med ud i det grønne.  Hørningstien er ikke en sti man skal gennemføre, hvis man er begyndt. Du kan altid gå af stien og lave noget andet, hvis du ikke har tid til at gå hele turen. 

Der er sat 23 pæle op med QR-koder langs hele ruten, så når du fx har gået 7,4 km og er kommet 7400 år tilbage i tiden, er du nået til Ertebølletiden. Her står der en pæl med en QR-kode. Så kan du scanne QR-koden og læse mere, hvis du har lyst. På historiestien kan du bl.a. læse om Hørnings brand, våbenoffringen i Illerup ådal, Niels Ebbesen, Fregerslevvikingen, istidens landskab, gravhøje og meget mere.  Hvis man går hele ruten, kan man risikere at skulle gå over lidt våde områder, så gummi støvler og tøj efter vejret vil altid være en god ide.