Fjordklyngen MTB-spor

Fjordklyngens mountainbike-spor på 59 km. Sporet går igennem landsbyerne: Skals, Skringstrup, Låstrup, Nr. Rind, Sundstrup og Ulbjerg.

Fjordklyngens MTB-spor løber gennem den smukke, varierede natur i Fjordklyngen. Sporet forbinder de seks landsbyer i Fjordklyngen: Skals, Skringstrup, Låstrup, Nr. Rind, Sundstrup og Ulbjerg. Hovedsporet er 59 km. Ruten følger skovveje, stier, markveje, grusveje og små asfalterede veje. Undervejs passeres mange forskellige naturtyper: Strand, skov, hede, marker og enge. På hovedsporet kan man vandre, løbe eller cykle med en rimelig robust cykel. Til hovedsporet er der knyttet en række single tracks. Et single track er et meget smalt spor, hvor man kun kan færdes én ad gangen. Her kommer man i tæt berøring med naturen. Single tracks er velegnede til vandring, trailløb eller cykling på mountainbike, og er beregnet til at give sved på panden. De er af varierede sværhedsgrad og længde.

Vidste du at Fjordklyngen sporet er et vildt spiseligt spor?

På en del af fjordklyngens MTB spor har frivillige undersøgt hvilke spiselige planter og urter der findes langs stien. På dette Vilde Spiselige Spor kan du blandt anden finde et stort brombærkrat, og i grøftekanten langs stien kan man finde både Alm. syre, røllike og mælkebøtte. Vi foreslår sanketuren som en rundtur der starter og slutter ved Cafe Posthuset i Skals, og går ned til broen over Skals Å, hvor der er borde-/bænkesæt, og mulighed for at finde vandkarse i vandkanten. Selvfølgelig kan man gøre turen længere, og undersøge naturen og landskabet på egen hånd. Rigtig god sanketur.