Velkommen til sporene i Tornby

Med startsted ved Brugsen i Tornby har du mulighed for at udforske det varierede og smukke landskab i og omkring Tornby. Tornby sporene byder på varierende oplevelser og sværhed, og med en samlet længde på 34 km er der noget at tage fat på. Har du mod på mere, er det muligt at supplere med mere i Tornby Klitplantage. Se folder fra Naturstyrelsen, som du finder på deres hjemmeside.

Der er i alt etableret fire spor i Tornby:

 

  • Kirkesporet, dejlig varieret spor, som hurtig bringer dig ind i Plantagen, og senere ud på de vide sletter ved Hønsebakkerne. Ialt 6700 m. Sporet er forholdsvis let, men forbered dig på våde passager, specielt i vinterhalvåret.
  • Dyssesporet, er det korte spor. Det egner sig til en forfriskende tur efter en hård dag på arbejde. Dyssesporet er 4800 m, i fladt terræn.
  • Bjergsporet, er for de seje og dem der elsker udsigten over Vendsyssel. Som navnet siger så er det stejlt terræn, og underlaget er meget leret. Så enten er det smattet og fedtet, eller så er underlaget hårdt og ujævnt. Sporet kræver godt fodtøj, og en god kondition. Oplevelsen når du når toppen er uovertruffen i klart vejr. Du kan belønne dig selv med en snack og kop kaffe på bænken der er placeret på toppen af bjerget, som faktisk hedder Møgeldysse. Sporet er 7500 m.
  • Skudesporet er det lange seje træk, du kommer forbi historiske fortidsminder, smuk natur, en gammel købmandsgård (se åbningstider på tornbygk.dk). Her kan du nyde en kop kaffe med den skønneste kringle, lave en lille handel i købmandshandlen eller se den spændende udstilling om skudehandlen i Tornby i det tilknyttede museum. Skudesporet har mange oplevelser undervejs. Sporet er i alt 14200 m, Det anbefales at have godt fodtøj på, da der er våde passager specielt i vinterhalvåret.

 

 

Alle fire spor starter ved Brugsen i Tornby. I den velassorterede forretning kan du forsyne dig med kaffe og andre læskende drikke. Hvis sulten skal stilles undervejs er det også muligt at købe en sandwich eller kage i Brugsen.

Til venstre for indgangen til forretningen findes et toilet.

Tornby Beboerforening og SPOR håber du får en god tur.