Tornby

Med startsted ved Brugsen i Tornby har du mulighed for at udforske det varierede og smukke landskab i og omkring Tornby. Tornby sporene byder på varierende oplevelser og sværhed, og med en samlet længde på 34 km er der noget at tage fat på. Har du mod på mere, er det muligt at supplere med mere i Tornby Klitplantage. Se folder fra Naturstyrelsen, som du finder på deres hjemmeside.

Om de fire spor i Tornby

 

Kirkestien

Et dejlig varieret spor på i alt 6,7 km, som bringer dig ind i Plantagen, og senere ud på de vide sletter ved Hønsebakkerne. Sporet er forholdsvis let, men forbered dig på våde passager, særligt i vinterhalvåret.

 

Dyssestien

Det korteste spor på 4,8 km i fladt terræn. Det egner sig til en forfriskende tur efter en dag på arbejde.

 

Bjergstien

En 7,5 km lang rute for de stærke vandrere og dem, der elsker udsigten over Vendsyssel. Som navnet indikerer, er det stejlt terræn og underlaget er meget leret. Sporet kræver godt fodtøj og god kondition. På toppen bliver du belønnet med en fantastisk udsigt, som du kan nyde, mens du får et hvil på bænken.

 

Skudestien

Med sine i alt 13,4 km er skudestien den længste rute, og der er mange gode oplevelser undervejs. Du kommer blandt andet forbi historiske fortidsminder, smuk natur og en gammel købmandsgård. Her kan du nyde en kop kaffe med den skønneste kringle, proviantere i købmandshandlen eller se den spændende udstilling om skudehandlen i Tornby i det tilknyttede museum. Det anbefales at have godt fodtøj på, da der særligt i vinterhalvåret vil være våde passager undervejs og sporet vilvære ’møj Måwe’, som det hedder heroppe nordpå.

 

Alle fire spor starter ved Brugsen i Tornby. I den velassorterede forretning kan du forsyne dig med kaffe og andre læskende drikke. Hvis sulten skal stilles undervejs er det også muligt at købe en sandwich eller kage i Brugsen.

Til venstre for indgangen til forretningen findes et toilet.

Tornby Beboerforening og SPOR håber du får en god tur.