Hylke Skolespor

OBS.

På ruten skal der i øjeblikket forceres strømførende hegn.

 

Turen starter ved Hylke Skole og Multihus (alternativt nord for Brørupvej 9) og er sammenlagt ca. 2,5 km lang afhængig af startpunkt og rute. Husk at sporet ligger på privat jord. Færdsel skal foregå med det største hensyn til natur, elektriske hegn og eventuelle dyr på markerne. Hunde skal altid holdes i snor, ikke mindst af hensyn til dyrene. Strækningen fra Brørupvej til hovedstien på bakkekammen er visse steder meget våd og godt fodtøj anbefales.  Ruten er en trampesti som er ujævnt terræn, som ikke er egnet til dårligt gående, kørestole eller barnevogne. 

 

Planter på ruten

Hunderose (Rosa canina)

Hunderosen er en busk med kraftigt tornede, ofte klatrende stængler. Blomsterne er store, hvide eller lyserøde med talrige støvblade. Bægerbladene er fligede. Om efteråret og vinteren kan man plukke de røde, ovale hyben.

Almindelig hyld (Sambucus nigra)

Almindelig Hyld kan blive en flere meter høj busk, som om sommeren er meget karakteristisk med sine store skærmformede, duftende blomsterstande. Hver skærm har 5 grene, som er tæt besat med flødefarvede blomster. I september udvikles sorte, spiselige frugter. Husk at bærrene altid først skal koges inden de spises. Bladene er sammensatte og består af småblade med savtakket rand.

Vild gulerod (Daucus carota)

Vild Gulerod har furet, massiv stængel, dobbelt fjersnitdelte blade med smalle afsnit og hvide blomster i tætte skærme. En eller flere blomster i midten af skærmen er ofte purpurrøde. Efter afblomstring krummes de ydre skærmstråler indad, så skærmen bliver fugleredeformet. Vild Gulerod har en smal, hvidlig pælerod.