Vilde Spiselige Spor 2022

Kender du allerede til skovløg og søsalat eller vil du gerne lære hvor man finder dem? Har du mod på at hjælpe os med at udforske den lokale natur langs et af vores spor og samtidig blive klogere på den spiselige natur? Så har du lige nu muligheden i vores projekt Vilde Spiselige Spor.

I samarbejde med Vild Mad har SPOR en ambition om at opgradere flere af vores lokale spor, til Vilde Spiselige Spor, og derfor søger vi lige nu frivillige der er interesserede i den vilde spiselige natur.

Med hjælp fra dig, en lokal frivillig, skal vi hen over foråret, sommeren og efteråret, have registreret hvilke spiselige urter og planter der findes langs vores stier. Arbejdet munder ud i en folder der fortæller alle der kommer på sporet om de naturtyper og udvalgte spiselige arter der er fundet langs sporet. Formålet er at gøre flere opmærksomme på mulighederne for at sanke i den danske natur, og give en introduktion til Vild Mad universet.

Sammen med Vild Mad der arbejder for at dele viden om spisekammeret der er udenfor vores hoveddør, er det vores ambition at have 50 lokationer i Danmark vi kan pege på. Vilde Spiselige Spor skal være gode steder at begynde sin rejse mod at forstå det danske landskab som et gastronomisk skattekammer. Projektet benytter sig at Vild Mad appen, både som vidensplatform og til at registrere arts- og naturtype fund.

 

For at kunne deltage i Vilde Spiselige Spor skal du:

  • Tre gange, gerne flere, i løbet af vækstsæsonen besøger og undersøger det samme lokale spor
  • Kunne betjene en app – Vild Mad appen
  • Være nysgerrig og vil bruge nogle timer pr gang, til at undersøge naturen og arter
  • Have lyst til at få en guidet tur med en Vild Mad formidler, hvor der er fokus på naturtyper
  • Gerne gør det i fællesskab med andre

 

Artsregistreringerne forventes foretaget mindst en gang i hver sæson, forår (marts-maj), sommer (juni-august), og efterår (september-oktober). Den guidede tur med en Vild Mad formidler foretages efter aftale i løbet af hele perioden.

Hvis du er interesseret og vil vide mere så kontakt Rasmus fra SPOR sekretariatet, enten på mail: rsem@lf.dk eller på telefon: 3339 4090